TECHSAVE

// WIE WIJ ZIJN

// WAT WE DOEN

// HOE WE HET DOEN

WIE WE ZIJN

Het Techsave concept heeft het mogelijk gemaakt om smartphones en laptops met waterschade te repareren. Tot op heden was dit een handmatig proces met matige resultaten.

Nu heeft Techsave het mogelijk gemaakt om zo’n 80% van alle apparaten te redden op een zeer milieuvriendelijke wijze.

2007: OPGERICHT

De technologie is ontwikkels als handmatig proces.

2007: EERSTE PARTNERS

Verzekerings-maatschappijen starten een samenwerking met Techsave

2014: ONTWIKKELING

De ontwikkeling van de machine gaat van start

2016: LAUNCH

Een gepatenteerde machine wordt geïntroduceerd.

2017: AANBOD

Techsave wordt uitgerold in verschillende Europese markten.

2021: TECHSAVE BENELUX

Techsave Benelux wordt het eerste exclusieve Repair Center in de Benelux.

In 2007 ontwikkelde oprichter Jonas Tedde een proces voor het reinigen van laptops met waterschade. Jarenlang werkte Jonas als techneut, waardoor hij tot juist deze beproefde methode kon komen. In eerste instantie lukte het om 30% van de apparaten te redden. Dat was al snel zo’n 30% meer dan bij zijn concurrenten.

Het eerste Techsave proces werd handmatig uitgevoerd op een 9-meter-lange procestafel met verschillende baden en een omgebouwde fiets als droogkast. Later werd dit proces met de hulp van investeerders verder geautomatiseerd en geoptimaliseerd waardoor de doorlooptijd voor het reinigen van de apparaten werd verkort van 5 dagen tot slechts 3,5 uur.

Techsave Benelux is officieel partner van Techsave.

WAT WE DOEN

De drie kernwoorden voor ons concept, onze technologie en wat we doen.

Reduce

Wij REDUCEREN de hoeveelheid electronisch afval en de negatieve impact die de productie van nieuwe apparaten heeft op de aarde. Wij doen dit door apparaten met waterschade te redden, die voorheen als afval zouden zijn bestempeld.

Reuse

Wij maken het mogelijk om smartphones en laptops met waterschade te HERBRUIKEN. Met het Techsave proces wordt het mogelijk om het apparaat opnieuw in gebruik te nemen of de aangetaste onderdelen te redden voor de refurbish industry.

Recycle

Wij RECYCLEN de enkele apparaten die niet meer gerepareerd kunnen worden en doen dit op de meest duurzame manier. Hierdoor maken we het mogelijk om de onbeschadigde onderdelen te hergebruiken bij reparaties of nieuwe apparaten.

HOE WE HET DOEN

STOPT EN VERWIJDERD CORROSIE

Vocht veroorzaakt corrosie op de verschillende onderdelen in het apparaat. Onze technologie stopt dit proces en verwijdert de reeds opgebouwde corrosie. Hierdoor wordt het mogelijk om het apparaat weer terug in gebruik te nemen.

REDDEN VAN DATA

Wanneer een apparaat is gered door de Techsave technologie, is het mogelijk om weer toegang te krijgen tot alle data op het apparaat. Ook de data die niet in de cloud is opgeslagen.

HOGE SUCCESRATIO

Onze succesratio wordt nergens anders behaald: minimaal 80% van de laptops en 75% van de smartphones weten we te redden.

Enkele apparaten hebben een kleine reparatie nodig, maar zelfs dan is reinigen en repareren goedkoper voor de klant én beter voor het milieu.

Z

GETEST EN GEKEURD

Onze technologie is getest en goedgekeurd door het Danish Technological Institute, DTI. Iedere 3 maanden test deze organisatie onze technologie en tot dusver hebben zij nooit corrosie teruggevonden in de door ons gereinigde apparaten.

PROVEN TRACK RECORD

Wij hebben meer dan 25,000 apparaten succesvol gereinigd, hebben partners in heel Europa en werken samen met de grootste verzekeraars.

 

BLIJE KLANTEN

Het maakt niet uit of je een Repair Center, verzekeringsmaatschappij of retailer bent. Je zult merken dat jouw klanten blij worden van het feit dat zij hun eigen apparaat terug zullen krijgen na reiniging.

WIJ GEBRUIKEN ALLEEN...

… water, eco vriendelijke zeep, ultrasoon en vacuüm. We hebben jaren gespendeerd om ons proces te finetunen. Hierdoor is onze technologie uniek en ongeëvenaard.

 

 

GECERTIFICEERDE TECHNICI

Wij certificeren alle technische partners die werken met onze technologie. Na de training kunnen zij waterschade beoordelen, reinigen en repareren.

GEBRUIK VAN DE MACHINE

De Techsave machine kan worden geïnstalleerd in Repair Centers over de hele wereld. Met afmetingen van slechts 80×120 cm. en een gewicht van ongeveer 550 kg, past onze Techsave machine in de meeste Repair Centers. Na een gedetailleerde training in het screenen, uit elkaar halen en testen van apparaten, kan de machine worden bediend met één druk op de knop.

Deens patent (DK179189B1), een Europese patent aanvraag(17735382.8) alsmede in de VS (16/314,908)

LATEN WE STARTEN

KLAAR OM ECHT TE VERANDEREN?