WELKOM BIJ TECHSAVE BENELUX

LEER ONS KENNEN

VIDEOS

VIDEO: Bewezen staat van dienst

VIDEO: We verwijderen en stoppen corrosie

VIDEO: Blijvende garantie

VIDEO: Duurzaamheid

VEELGESTELDE VRAGEN

TECHNOLOGIE

Wat gebeurt er als er vloeistofschade optreedt?

Bij vloeistofschade is er in 9 van de 10 gevallen sprake van kortsluiting. Maar doordat de spanning op de printplaten (PCB) zo laag is, is dit niet genoeg om daadwerkelijk schade aan te richten. Alle apparaten zijn min of meer zo ontworpen, dat als vloeistofschade optreedt, het apparaat zichzelf uitschakelt. Door beveiliging in het apparaat kun je dit niet meer aanzetten. Maar, als je het apparaat op een verwarming legt zul je ontdekken dat dit na een paar dagen soms wel weer werkt.

Het echte probleem is, dat als elektronica na vloeistofbeschadiging alleen maar wordt gedroogd, het vormen van corrosie niet stopt. Door oxidatie ontstaat na verloop van tijd meer en meer corrosie. Zelfs al heb je de elektronica volledig gedroogd, dan blijven er nog steeds, na het droogproces, mineralen uit de vloeistof achter die niet zijn verwijderd.

Om oxidatie te stoppen, moet je het apparaat professioneel laten reinigen. Hoe eerder het apparaat wordt gereinigd, hoe hoger het slagingspercentage om het apparaat te redden. De Techsave-reiniging verwijdert alle al aanwezige corrosie en alle vloeistof mineralen waardoor het oxidatie proces wordt gestopt.

Welke apparaten kunnen door julie worden gereinigd?

Bij Techsave Benelux reinigen wij laptops, MacBooks en iPhones.

Hoe kort geleden moet de vloeistofschade zijn om gered te kunnen worden?

Hoe eerder hoe beter, maar we hebben zelfs apparaten met 2 jaar oude waterschade gerepareerd.

Hoe kun je ervoor zorgen dat alle vloeistoffen en mineralen worden verwijderd?

De Techsave technologie werkt als een volautomatische reinigingsmachine. Bij het droogproces gebruiken we een vacuüm dat ervoor zorgt dat alle vloeistoffen worden verwijderd.

Reinigen jullie ook de batterij en het scherm?

Vóór het reinigen verwijdert de technicus de batterij en het scherm.

Wat als de Techsave-technologie het apparaat niet meer kan repareren?

Het Techsave-reinigingsproces werkt op basis van ’ no cure – no pay’. Dit betekent dat de behandeling alleen een succes is als de smartphone of laptop volledig functioneel weer teruggaat naar jou.

Als jij het reparatieaanbod afwijst of als het apparaat gewoonweg niet kan worden gerepareerd, betaal je alleen de onderzoeks- en verzendkosten.

CONCEPT

Wat lag ten grondslag aan de ontwikkeling van deze technologie?

De Techsave-technologie is ontwikkeld door technici die vele jaren ervaring hebben met het herstellen van apparaten die brand- en waterschade hebben opgelopen. Het begon met een handmatig proces voor het reinigen van laptops met vloeistofschade en werd later omgevormd tot de volautomatische machine die we vandaag gebruiken.

Hoeveel bedrijven doen hetzelfde als Techsave?

Ons proces is gepatenteerd. Er zijn veel bedrijven en reparatiecentra die ultrasoon en alcohol gebruiken voor reiniging.
Techsave is de enige volautomatische oplossing op de markt. Onze 13 jaar ervaring in het ontwikkelen van dit proces maakt ons succespercentage ongeëvenaard.
Wij gebruiken milieuvriendelijke zeep en een kleine hoeveelheid water. We zorgen ervoor dat alle corrosie uit het apparaat wordt verwijderd met ons droogproces.

Hoeveel apparaten hebben jullie gereinigd?

Wij hebben al meer dan 25.000 apparaten gereinigd.

Hoe hoog is de succesfactor?

Onze succesfactor ligt op 75% voor iPhones en 80% voor laptops en MacBooks

Wanneer is er sprake van een succes?

Er is alleen sprake van succes als de laptop of iPhone gereinigd en indien nodig gerepareerd teruggaat naar jou.
Als jij het reparatieaanbod afwijst of als het apparaat gewoon niet kan worden gerepareerd beschouwen we dit als niet-succesvol.

Hoe zit het met de garantie op mijn apparaat?

Waterschade is voor de verzekering een onheil van buitenaf en valt niet onder de leveranciersgarantie. Apple Care+ verzekering geldt dus niet voor waterschade. De kosten voor herstel komen voor eigen rekening.

Vaak vervalt door het openen van het apparaat de garantie. Daarom nemen wij na reparatie de resterende garantieperiode tot 24 maanden na aankoop over.

LATEN WE STARTEN

Waterschade of vochtschade aan je apparaat verhelpen?